САД: Због шверца 17,5 тона кокаина ухапшена још три Которана

ФИЛАДЕЛФИЈА, ПОДГОРИЦА: У акцији америчких федералних власти, које су у луци Филаделфије почетком недеље заплениле више од милијарду долара вредну пошиљку кокаина на тереретном броду упућеном из Јужне Америке ка Европи, укупно је до сада оптужено шест особа, јавља "Си-Би-Ес 3 Филаделфија" позивајући се на федералне изворе.
policija, pixabay
Фото: Pixabay.com

Исти извори су навели да је пошиљка била за тону тежа него што се првобитно сматрало, односно да је на броду "МСЦ Гајан" било 17,5 тона кокаина, а та процена би могла да се промени пошто власти и даље мере дрогу и претражују брод.

Убрзо након што су амерички медији објавили вест о овој мегазаплени, АП је пренео, позивајући се на судске документе, да су подигнуте федералне оптужнице против двојице морнара који су признали да су помогли утовар кокаина у брод док је био на мору, наводећи да су оптужени Иван Ђурашевић и Фонофаве Тијасага.

Федерални агенти су утврдили да су они утоварили кокаин у седам бродских контејнера из 14 чамаца са дрогом који су у два наврата пришли теретном броду, након што је пловило напустио луку на Бахамима.

Према писању подгоричког листа "Дан", о хапшењу Ђурашевића одмах су обавештени надлежни органи Црне Горе, а Будванин се сумњичи да је сарађивао са которским кланом док су деловали као једна криминална група, односно пре него што су се поделили на „шкаљарце” и „кавчане”. Такође, повезује се и са кланом из места Тузи чији чланови су у више акција хапшени због међународног шверца наркотика.

Како преноси цдм.ме, овај дневник, позивајући се на америчке медије, такође пише да су још тројица држављана Црне Горе и да се ради о поморцима из Котора Бошку Марковићу (37), Александру Каваји (25) и Ненаду Илићу (39).

Наводи се да су сва тројица били чланови посаде брода "МСЦ Гајан", у власништву једне швајцарске компаније, а осим њих, ухапшен је и њихов колега Лаули Пулу, а свима су лисице на руке стављене након саслушања прве двојице ухапшених.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести