Шесторо мртвих у рушењу моста изграђеног за само шест сати

МАЈАМИ: Најмање шест особа погинуло је приликом рушења 950 тона тешког пешачког моста у Мајамију, који је пао на једну од напрометнијих саобраћајница у тој савезној држави на југу САД, а власти Флориде раде на идентификацији жртава.
most majami1, fonet ap
Фото: FoNet/AP

Мост је, иначе, изграђен претходне суботе за само шест сати релативно новом, али популарном методом, пренео је НБЦ њуз. 
Метода се зове "убрзана конструкција моста", а настала је на Међународном универзитету Флориде почетком 2010. године.
Ројтерс преноси да су пси трагачи послати да у рушевинама моста, међу огромним комадима бетона и испреплетаног метала, уоче знакове живота ако их још има.
Наводи се да је барем осам возила остало испод рушевина и најмање 10 особа је пребачено у болницу. 

Фото: FoNet/AP

Према речима очевидаца, возила су се зауставила пред семафором јуче у раним поподневним сатима, када је мост над њима почео да се урушава.
"Пробијамо се кроз гомилу шута покушавајући да бушимо рупе како бисмо нешто уопште могли да видимо", казао је новинарима шеф Ватрогасне службе округа Мајами-Дејд Пол Истопијан.
АП преноси да су локалне и федералне власти започеле истрагу узрока који су довели до попуштања конструкција моста постављене пре пет дана.
Наводи се да је вредност моста 14,2 милиона долара, он повезује насеље Свитвотер са кампусом Међународног универзитета у Мајамију, а званично је требало да буде отворен следеће године. 

Zvonko
16.03.2018 • 14:24
Pa kad napravis most za 6 sati, sta mozes da ocekujes ?
EUR/RSD 117.5751
Најновије вести