СЕВЕРНА КОРЕЈА СЕ ПРИПРЕМА ЗА ТАЈФУН Грађанима наређено ДА ЧУВАЈУ ПОРТРЕТЕ ПОРОДИЦЕ КИМ

Од грађана Северне Кореје је затражено да дају приоритет чувању портрета владајуће породице Ким у тренутку док се земља припрема да се суочи са јаким пљусковима и ветровима које доноси тропска олуја Канун.
severna koreja pixabay
Фото: pixabay.com

Олуја је ослабила у тропску депресију пре него што је прешла у Северну Кореју, где су мобилисани војни званичници и званичници владајуће партије како би смањили на најмању меру њене последице по привреду, пренео је британски лист "Индипендент".

Пре него што се преселила на север, олуја је захватила Јапан и донела јаке пљускове Јужној Кореји.

"Родонг Синмун", званичне новине владајуће Корејске радничке партије, пише да би људи највећи фокус ​​требало да ставе на осигурање безбедности портрета њеног садашњег лидера Ким Џонг-уна, његовог оца Ким Џонг Ила и његовог деде, Ким Ил-сунга.

Лист је, такође, затражио од Корејаца да спасу статуе, мозаике, мурале и друге споменике посвећене породици Ким.

Пјонгјанг је изузетно осетљив у погледу одржавања имиџа владајуће породице Ким, наводи "Индепендент".

Портрети Ким Џонг-уна и његових предака налазе се у многим домовима и свим канцеларијама у земљи.

Грађани се суочавају са могућим кривичним гоњењем ако не успеју да сачувају портрете током катастрофа, као што је пожар, тврди британски лист.

Према писању "Родонг Синмуна", званичницима широм земље је наређено да спроведу систем хитног реаговања у случају катастрофе и осмисле планове за евакуацију.

Лист је данас објавио фотографије званичника у кабаницама који врше инспекцију лука и река и пољопривредника који припремају поља.

"Морамо уложити највеће напоре да заштитимо пољопривредна земљишта и усеве од утицаја тајфуна", наводи севернокорејски лист.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести