Сијарто: Мађарска влада не признаје илегалне миграције

ЖЕНЕВА: Мађарска је данас у Уједињеним нацијама бранила свој анти-миграциони став, наводећи да је одлучна да одржи хомогено, хришћанско друштво.
Peter Sijarto 2 Foto: Tanjug/video
Фото: Петер Сијарто Фото: Танјуг/видео

У Женеви је данас почело дводневно заседање Комитета УН за грађанска и политичка права, састављену од независних експерата, како би прегледала извештај мађарске Владе о миграцијама, преноси Ројтерс.Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто рекао је на састанку да је влада Мађарске чврсто уверена да мађарски народ има право да живи у безбедним условима, без страха од терористичког деловања.

"Мађарска влада не признаје илегалне миграције и неће их признатио ни у будућности. Ми Мађари живели смо последњих 1.000 година у хришћанском друштву, у интегрисаном, хомогеном друштву. Наставићемо да инсистирамо на томе", рекао је Сијарто.Према његовим речима, невладине организације које лобирају за више толеранције према имиграцији нису изабране и не заступају мађарски народ.

Он је додао и да је 2015. године кроз Мађарску прошло 400.000 миграната који су "игнорисали национлне и међународне прописе", као и мађарске норме понашања и морала, због чега се Мађарска противи иницијативи да се промовишу и охрабре илегалне миграције, преноси МТИ.

Како је рекао, због тог става, Мађарска је мета критике међународне заједнице.Он је додао и да је мађарска влада омогућила својим грађанима да изразе свој став кроз референдум о квотама за мигранте, које је увела ЕУ, као и да су грађани рекли "не" илегалним миграцијама.

Пекос
20.03.2018 • 18:44
Одавно подржавам све идеје мађарске власти, не зато што сам "ово или оно" него зато што је природно да Ескими не живе у Конгу. Долазећи хиљадама километара разни (не знате ко су) емигранти стварају велике нереде свугде где су дошли.
Каже неко "немају где", а Ирак, Турска, Арабија, Иран, што не беже у Јордан, Египат, па им тамо давати помоћ?
EUR/RSD 117.5833
Најновије вести