Словеначки посланик поднео оставку због крађе сендвича

ЉУБЉАНА: Дариј Крајчич из владајуће Марјан Шарец Листе (ЛМСС) поднео је данас оставку на место посланика након што је у парламенту испричао како је украо сендвич.
sendvici pixabay
Фото: pixabay.com

Крајчич (54) је изјавио да је изашао из парламента да би купио сендвич и да је чекао неколико минута док су три продаваца разговарала не обраћајући пажњу на њега, пренео је СТА.
То га је, како је рекао на седници Одбора за пољопривреду, навело да "провери систем контроле уколико се нешто узме из радње".

"Изашао сам и нико није пошао за мном, нико није викао", рекао је Крајчич и додао да је то био први пут да је урадио тако нешто. 
Обраћајући се данас новинарима, потпредседник ЛМСС Бране Голубовић изјавио је да је Крајчичево дело "неприхватљиво, па је за њега преузео одговорност и сам поднео оставку".

Голубовић је рекао да је Крајчич, за кога је навео да је стручњак и добра особа, зажалио због инцидента и да се због тога извинио.
Крајчич није присуствовао данашњој конференцији за новинаре, али је у изјави за ПОП ТВ раније данас рекао да жали због инцидента који, како је рекао, није била крађа већ друштвени експеримент.

Он је, иначе, касније платио сендвич.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести