Смена у ЦГ Влади: Марковић предао дужност Кривокапићу

ПОДГОРИЦА: У Влади Црне Горе извршена је примопредаја власти између бившег премијера Душка Марковића и новоизабраног Здравка Кривокапића.
c
Фото: Tanjug/arhiva

Марковић је на свом Твитер налогу саопштио да је данашњи сусрет и формална примопредаја дужности потврда демократског садржаја, зрелости и одговорности коју баштини политика Демократске партије социјалиста.

Надајмо се да ће ова влада радити у интересу Црне Горе и свих њених грађана, написао је Марковић.

Нова влада Црне Горе изабрана је у петак гласовима парламентарне већине, коју чине три коалиционе листе.

Током тродневне расправе о експозеу Кривокапића и чланова његовог кабинета готово пођеднако су је критиковали и посланици опозиције и парламентарне већине, али је нова влада је изабрана, јер у њој након три деценије нема Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића.

Вијести: Данас прва седница

Након смене власти у Црној Гори, премијеру Здравку Кривокапићу и министрима је данас први радни дан на новим дужностима, а подгоричке Вијести пишу да ће бити одржана прва седница владе.

Након седнице предвииђено је да министри оду у своје ресоре.

Крвиокапић је, кажу, на посао дошао таксијем.

Нова црногорска влада изгласана је у парламенту у петак након тродневне

расправе, гласовима посланика три владајуће коалиције, “За будућност Црне Горе”, “Мир је наша нација” и “Црно на бијело”.

Поред Кривокапића влада има потпредседника и 12 министарстава. Вијестима је раније речено да је нова Уредба о организацији државне управе већ припремљена и биће усвојена на првој сједници Владе.

То је неопходно јер је промењен концепт владе, односно смањен је број министарстава и њихових директората.

EUR/RSD 117.1952
Најновије вести