СТРАВА НА АЕРОДРОМУ Запалио се авион, путници у паници ходали по крилу!

Авион компаније “Делта Аирлинес” запалио се недуго након што је слетео на Међународни аеродром Seattle-Tacoma.
1
Фото: X MREŽA

Видео снимци показују пожар који је избио испод кокпита авиона "Аирбус", док су се путници искрцавали са лета из Цанцуна, 6. маја. На снимцима се види како путници ходају по крилу авиона припремајући се за евакуацију путем тобогана за хитне ситуације.

Према извештају “Newsweek”, пожар је избио након што је електрични кабл прикључен на Аирбусов млазњак модела "А321нео", што је довело до евакуације 189 путника и шест чланова посаде.

"Реакција људи је била паника, било је нешто гужве у пролазима приликом евакуације. Међутим, евакуација је изведена прилично глатко. Драго ми је да се све догодило на тлу, код капије за искрцавање, што је најбоље могуће место за евакуацију", изјавио је за “КОМО News” један од путника, Асхвин Менон, захваљујући се пилотима, посади и полицији на помоћи.

Представници компаније “Делта” су за “New York Пост” изјавили да су тобогани постављени превентивно и да су путници који су још увек били унутар авиона искрцани кроз задњи део летелице.

"Путници су успешно евакуисани", саопштили су из “Делта” и додали да је авион повучен из употребе и послат на инспекцију и одржавање.

Федерална ваздухопловна агенција (ФАА) је такође издала саопштење у којем наводи да је лет Делта 604 безбедно слетео на аеродром Seattle-Tacoma у понедељак око 22:00, 6. маја.

"Док је авион био паркиран код капије, посада Аирбуса А321 пријавила је могући пожар узрокован земаљским агрегатом. Путници су напустили летелицу користећи тобогане за хитне случајеве", навели су из ФАА.

“Newsweek” подсећа да је раније овог месеца дошло до судара крила авиона “Делта Аирлинес” са паркираним авионом “Спирит Аирлинес” на аеродрому Цлевеланд Хопкинс у Охиоу док је taxi-ao ка писти. У том инциденту није било повређених. Индустрија се суочава са озбиљним безбедносним изазовима, посебно након инцидента када су врата авиона “Аласка Аирлинес” отпала док је био у ваздуху.

Дневник/Ало.рс

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести