Суд БиХ одбацио жалбу Дураковића, нема поништења избора у Сребреници

СРЕБРЕНИЦА: Апелационо одељење Суда Босне и Херцеговине одбацило је жалбу независног кандидата за начелника општине Сребреница

Ћамила Дураковића за поништење избора у Сребреници и поновно пребројавање гласова, чиме је одлука Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ постала правоснажна. 

Очекује се да се Апелационо одељење Суда БиХ, како су рекли у ЦИК-у, у наредним данима огласи и о приговору коалиције СДА-СББ по истој ствари након чега ће се у потпуности разрешити ситуација око избора за начелника општине Сребреница и Скупштине општине Сребреница, пренео је сајт Н1.
 
Ззалбе на утврђене резултате локалних избора у Сребреници поднесене су с циљем оспоравања резултата избора након утврђивања неправилности на сам дан избора с обзиром на то да се, како се тврди, бројним грађанима дозволило да гласају са нерегуларним документима, као и да је полиција упала у Општину Сребреница након чега изборни материјал није био под надзором Општинске изборне комисије.
 
На локалним изборима који су у БиХ одржани 2. октобра у Сребреници је након више година победио кандидат српских странака Младен Грујић, што Дураковић не жели да призна.
(Танјуг)
 
EUR/RSD 117.5180
Најновије вести