Сукоби демонстраната са полицијом у центру Барселоне

БАРСЕЛОНА:  Маскирани демонстранти сукобили су се данас с полицијом у центру Барселоне, петог дана протеста због изрицања затворских казни каталонским сепаратистичким вођама.
е
Фото: Танјуг (AP Photo/Manu Fernandez)

Демонстранти су бацали камење и конзерве на полицајце и запалили канте за смеће на једном од главних булевара, пренео је Ројтерс.

На хиљаде њих махали су каталонским заставама и узвикивали "Слобода за политичке затворенике".

Путеви који воде ка граду били су препуни људи који су дошли из целог региона како би се придружили масовном протесту због одлуке шпанског Врховнног суда о затворским казнама.

Синдикати су позвали на генерални штрајк, а ученици бојкотују часове већ трећи дан.

Шпанско Министарство унутрашњих послова распоредило је полицијске снаге у граду и упозорило да ће реговати ако дође до нереда.

"Током седмице, као што знате, било је насилних инцидената у Каталонији. Њих су организовале мање групе, које су веома добро организовање", рекао је шпански министар унутрашњих послова Фернандо Гранде-Марласка и истакао да то неће проћи некажњено.

Неколико главних улица у Барселони је затворено за саобраћај због данашњих демонстрација, док су регионални возови и градски метро радили по редукованом реду вожње.

Обележје Барселоне, катедрала Саграда фамилиа, данас је затворена, а фудбалски меч између Барселоне и Реал Мадрида, који је требало да се одржи 26. октобра, одложен је из безбедносних разлога.

EUR/RSD 117.2907
Најновије вести