Сукоби на грчко-турској граници, сузавац и водени топови

АТИНА: Сукоби су избили рано јутрос на грчко-турској граници, када су грчке снаге испалиле сузавац и водене топове како би зауставиле мигранте, док су турски граничари испалили велике количине сузавца на грчку страну границе, јавља АП.
Sukobi na grčko-turskoj granici Foto AP Photo/Giannis Papanikos
Фото: Сукоби на грчко-турској граници Фото.AP Photo/Giannis Papanikos

Хиљаде миграната и избелица покушавају да уђу у Грчку ове недеље, након што је пре седам дана Турска, која је практично чувала границе Европе, одлучила да не спречава мигранте да пређу у земље ЕУ.Атина је те сукобе окарактерисала као претњу по националну безбедност, наводи Ројтерс.

Ситуација на грчким границама постала је озбиљна када је Турска пустила око 130.000 избеглица и миграната, који су се запутили ка Европи старом балканском рутом, која је добрим делом затворена после мигрантске кризе 2015.Тензија на турско-грчкој граници било је и јуче, иако није било испаљивања сузавца и гумених метака као претходних дана.

Анкара је јуче поставила 1.000 припадника специјалних полицијских снага на граници с Грчком како би зауставила повратак миграната на своју територију.

EUR/RSD 117.1777
Најновије вести