Шведска: У стану пронађен мртав човек из БиХ после три године

СТОКХОЛМ: Мушкарац 80-их година пореклом из Тузле пронађен је мртав у свом стану у Стокхолму, а према подацима полиције, његово тело је било у стану више од три године пошто га нико није тражио.
stokholm, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP

Тело је пронађено након пријаве једног од комшија који је провирио у његово сандуче и схватио да пошта и даље долази на његово име, те да се Босанац није, како је мислио, негде одселио, пренео је портал Klix.ba.

Када је полиција ушла у стан дочекала их је гомила поште, светло је било упаљено, као и радио.

Тешко је рећи због чега нико није пријавио његов нестанак. Очигледно га нико није звао нити тражио, рекао је полицијски инспектор Виктор Адолфсон.

Комшије су Босанца описале као добро обученог, ћутљивог и стално самог. У Шведску је дошао у својим 60-им годинама. Тада је властима рекао да има две сестре, али полиција није успела да их пронађе.

Био је у пензији и дане је проводио излазећи у шетњу. Био је срамежљив јер није пуно причао, рекла је једна од комшиница, преноси локални Aftonbladet.se.

Босанац, чије име није објављено, биће сахрањен на гробљу у Стокхолму средином овог месеца. Полиција чека извештај форензичара како би се утврдио узрок смрти.

EUR/RSD 117.5700
Најновије вести