СЗО: Нема доказа да се вирус променио, мере да остану

ЖЕНЕВА: Нема доказа да се коронавирус променио, ни када је реч о облику трансмисије, ни када је у питању озбиљност болести коју изазива, упозорила је данас епидемиолог Светске здравствене организације Марија Ван Кирков.
SZO Foto: SZO
Фото: СЗО Фото: СЗО

"У погледу трансмисије, нема промена, у погледу тежине (болести), нема промена", рекла је Кирков на конференцији за новинаре.Она је нагласила да је важно да мере за смањивање и сузбијање трансмисије вируса остану на снази, преноси Ројтерс.

СЗО позива САД да не прекидају односе и наставе сарадњу

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је данас да се нада да председник САД Доналд Трамп неће спровести своју одлуку да прекине односе САД са том агенцијом Уједињених нација.

Директор СЗО Тедрос Адхан Гебрејесус рекао је током брифинга у Женеви да је свет дуго имао користи од снажне сарадње СЗО са владом и народом САД, преноси ЦНН.

"Допринос и великодушност владе и народа САД светском здрављу били су огромни током деценија и то је направило велику разлику у здрављу јавности широм света. Жеља СЗО је да се ова сарадња настави", рекао је Тедрос.

Трамп је у петак саопштио да ће САД прекинути односе са СЗО

Председник САД је на конференцији за новинаре рекао да СЗО није спровела реформе и да ће САД преусмерити средства намењена тој агенцији УН на друге организације.

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести