Талачка криза у Паризу

ПАРИЗ:  Француска полиција саопштила је данас да један мушкарац држи као таоце две особе у канцеларији у центру Париза.
Talačka kriza u Parizu Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

ПАРИЗ:  Француска полиција саопштила је данас да непознат мушкарац држи као таоце две особе у канцеларији у центру Париза и да за сада нема индиција да је реч о терористичком чину, док лист "Паризјен" наводи да је тај мушкарац узео за таоце три особе, међу којима трудницу, и да тражи да се контактира иранска амбасада.

Ситуација је тренутно "веома конфузна", наводи полицијски извор, преносе француски медији."Паризјен" наводи да се талачка криза одвија од 16:00 сати у 10. арондисману и да је полиција ту четврт блокирала.Мушкарац, који тврди да је наоружан бомбом и пиштољем, узео је око 16:00 сати за таоце три особе, међу којима трудницу, и тражи да се контактира амбасада Ирана "како би проследила текст француској влади", пише париски дневник.

Мушкарац који држи таоце тврди и да има наоружаног саучесника изван зграде и, наводно, упозорио је да не жели да у околини види ниједно полицијско возило."Паризјен" пише и да је мушкарац који држи таоце рекао да је један талац у тешком стању.

За сада, полиција не може да потврди да је тај мушкарац наоружан, нити да је неко од талаца повређен.На видео-снимцима виде се само полицајци који стоје испред зграде у центру Париза.

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести