Тетово: Посланик Зијадин Села уз пуцње дочекан из болнице

ТЕТОВО: Посланик македонског Собрања и лидер Алијансе Албанаца Зијадин Села, који је девет дана био хоспитализован након због тешких повреда које је задобио приликом упада демонстраната у парламент 27. априла, изашао је из тетовске болнице и дочекан уз незаконито пуцање из ватреног оружја и славље, преносе македонски медији.
tetovo
Фото: Tanjug, ilustracija

“Денешен весник“ се у тексту, у којем се налази и видео снимак дочека Селе, који је постављен на интернет, пита „да ли ће министар полиције Агим Нухију из редова Демократске уније за интеграцију (ДУИ) и Социјалдемокстаки савез Македоније (СДСМ) предузети мере за санкционисање“ овог догађаја.

На фотографијама које су се прошириле друштвеним мрежама након немира у Собрању, Села је био приказан како лежи потпуно крвавог лица.

Корисници друштвених мрежа су тврдили да се Села бори за живот, иако то није званично потврђено, па је ова фотографија изазвала бес људи на интернету и било је претњи државним ударом ако албански посланик умре.

Очекујемо грађански рат уколико Села умре, написао је тада један корисник Твитера на албанском. 

На Фејсбуку се појавила порука да ће „уколико Зијадин Села умре, умрети и Славомакедонија“.

Посланици ДУИ су 27. априла заједно са представницима СДСМ у Собрању изабрали члана ДУИ Талата Џаферија за новог председавајућег парламента, након чега су демонстранти који се томе противи упали у Собрање. 

Џафери је у међувремену преузео кабинет председавајућег Собрања, а лидер СДСМ Зоран Заев захтева од македонског председника Ђорђа Иванова да му повери мандат за формирање владе у којој би био и ДУИ.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести