Тим СЗО наставио теренски рад, без изјава новинарима

Тим Светске здравствене организације (СЗО) који у Кини истражује порекло пандемије ковид-19 данас је посетио Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) у централном кинеском региону Хубеј
SZO Foto: SZO
Фото: СЗО Фото: СЗО

ПЕКИНГ: Тим Светске здравствене организације (СЗО) који у Кини истражује порекло пандемије ковид-19 данас је посетио Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) у централном кинеском региону Хубеј, где је вирус први пут потврђен 2019. године.

Група независних стручњака провела је око пет сати у својој најдужој посети од почетка теренског рада, након што је у четвратк окончала двонедељни карантин и није након тога разговарала с новинарима, јавља Ројтерс.

Није објављен потпуни план посета током теренског рада стручњака, а СЗО је најавила да ће ћланови тима бити ограничени на посете које организују њихови кинески домаћини и да неће имати контакте са локалном заједницом збор ризика од ширења вируса.

Тим СЗО је до сада посетио болнице у којима су лечени први случајеви ковид-19, пијаце са којих се сумња да вирус води порекло и изложбу о борби са избијањем пандемије у Вухану, главном граду провинције Хубеј, наводи агенција.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести