ТИНЕЈЏЕРИ ПОКРАЛИ ПЕНЗИОНЕРА па се невиђено бахатили; Купили аутомобил, али брзо су долијали

Четворочлана банда, у којој најмлађи има 16, а најстарији 21 годину, понашала се као пијани милијардери након што су од бившег истарског пензионера украли 170.000 долара.
lopov hapsenje zatvor Dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Како преноси Јутарњи.хр, истарска полиција ухапсила је малоетника, двојицу 19-годишњака и 21-годишњег младића, а након завршен полицијске истраге  осумњичени су за тешку крађу . Банда је у ноћи 11. септембра ушли кроз отворени прозор куће  жртве у околини Пазина. Насилно су отворили закључан радни сто и из њега украли снопове новчаница за које су очигледно знали да су ту. Након што је пензионер пријавио крађу, полиција је већ сутрадан ушла  у траг „богатом“ малолетнику у општини Канфанар.

Истражујући даље, они су 13. септембра ухапсили 21-годишњака и 19-годишњака, док су дан касније у Загребу ухапсили још једног 19-годишњака. Под притиском доказа, полиција је брзо открила да је четворочлана банда део украденог новца конвертовала у другу валуту у мењачницама на подручју Загреба, а све у циљу скривања трага новца.

- Од украденог новца куповали су скупоцене аутомобиле, док су део новца задржали за себе. Одузети су им аутомобили купљени незаконито стеченим новцем, као и преостали део отуђеног новца који је пронађен код њих, који ће бити враћен власнику – открили су из ПУ Истре.

(Дневник/Јутарњи.хр)

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести