Трамп о мигрантима: Велика грешка је направљена у Европи...

ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп свалио је данас кривицу на мигранте у Европи за, како је навео, пораст криминала у Немачкој, поручивши да САД не желе да им се деси оно што се дешава Европи са имигрантима.
Donald Tramp, američki predsednik Foto: AP Photo/Evan Vucci
Фото: AP Photo/Evan Vucci

"Народ Немачке се окреће против свог руководства док питање миграција дрма ионако већ слабу коалицију у Берлину. Криминал у Немачкој је у порасту. Велика грешка је направљена широм Европе што се дозволило милионима људи даснажно и насилно мењају њену културу", навео је Трамп на Твитеру.

Ројтерс, међутим, напомиње да је криминал драматично у паду у Немачкој.

Према подацима немачког МУП-а, 2017. године је у Немачкој било 5,76 милиона прекршаја, што је најмањи број од 1992.

То је најнижи степен криминала у Немачкој у последњих 30 година, додаје британска агенција.

Vito Raski
18.06.2018 • 20:14
Konacno da se Tramp javio kao "mnogo zabrinut" za Evropu sto ce joj migranti promeniti demografsku sliku, a narocito zbog povecanog kriminala. Ali, ni jednu rec o tome ko je naterao te jadnike i beskucnike da se upute na ovako rizicno putovanje na kojem nemaju ni minimalne sigurnosti da ce ostati u zivotu dok stignu do zacrtanog im odredista. Opet, na drugoj strani, savetujuci, samo i iskljucivo Nemacku kao vodecu drzavu u Evropi, da ne prima migrante, a cijim obecanjem da za sve njih ima mesta u Nemackoj, od strane gospodje Merkel, Tramp pokazuje visoku "HUMANOST" jer je time dao na znanje da migrante prepusti samima sebi na okeanskim bespucima. No sva ova upozorenja a ne brigu za NU (nemacku uniju) ima i nesto drugaciju konotaciju. Naime, Austrija je svojom zabrinutoscu za svoju drzavu da ne prima migrante, otvoreno najavila i misljenje NU, da se ne samo ne primaju nove kolone migranata, vec da one koji se nalaze u njihovim drzavama, vrate na terene Balkana, sto je jasna poruka svim Balkanskim drzavama a posebno nekadasnjim zajednicarskim drzavama iz bivse Jugoslavije, da se zadrze na ovim prostorima, kako bi se izvrsila konacno demografska slika ovih prostora. Ne brinu me ostali u scenariju prekobaraca i NU, vec prvenstveno Srbija, jer ce popustljivoscu nasih politickih nomenklatura, pod izgovorom HUMANITARNIH obzira, preplaviti i onako, od uvek trusna podrucja nasih prostora, pa i Balkana. Madjarska koja se ogradila bodljikavom zicom i pojacanjem granicnih cuvara, zapravo, kako je i gospodin Orban, nedavno otvoreno izjavio, da time stiti NU. Iskreno receno ovo je i bilo naredjenje NU Madjarskoj, ali "napadom" na nju da to "nije" humano. Zato bih preporucio nasim politikantima da se trgnu iz letargije, na vreme, da ne bude, po obicaju, onda kad je za sve kasno, da se probude. Jer u suprotnom sve Srbe ce zadesiti ista sudbina kao u Hrvatske i sa Kosmeta - samo ovoga puta ce mo mi preuzeti sudbinu ovih migranata a oni zauzeti nasa mesta. Dok jos nije kasno. Jer tek nailaze vremena VELIKIH MIGRACIJA. UPAMTITE TO.
EUR/RSD 117.9120
Најновије вести