Трамп: У Сингапур идем у мисију мира, Ким има само ту прилику

ЛА МАЛБЕЈ: Председник САД Доналд Трамп обратио се новинарима на маргинама самита Г7 у канадској покрајини Квебек, рекавши да ће ускоро кренути за Сингапур у "мисију мира" на самит који ће 12. јуна имати са севернокорејским вођом Ким Џонг-уном.
Donald Tramp Foto: AP Photo/Evan Vucci
Фото: AP Photo/Evan Vucci

АП преноси да је Трамп поручио да Ким имати "само једна прилику" у виду овог самита у Сингапуру и да верује да је лидер Северне Кореје спреман да учини "нешто веома позитивно за свој народ, за себе, своју породицу".

"Ово је непозната територија у најистинитијем могућем смислу. Али ја стварно осећам самопоуздање. То никада није пре учињено, никада није тестирано. Тако да улазимо у то истински позитивног духа", поручио је Трамп и додао да сматра да ће самит у Сингапуру "проћи веома добро".

АП наводи да је Трамп оценио да је на смиту Г7 имао успешан низ састанака на којима је разговарао о потреби за "поштеном и реципрочном" трговином и начином на кјоји се треба бавити Ираном.

Г7: Трамп најавио говор пре одласка, за сада се не зна тема

ВАШИНГТОН:  Бела кућа је саопштила да ће амерички председник Доналд Трамп одржати говор пре одласка са самита Групе 7 (Г7), међутим, за сада није познато која ће бити тема његовог говора.Планирано је да Трамп напусти самит пре његовог затварања и одлети за Сингапур ради припреме за самит са лидером Северне Кореје, Ким Џонг Уном, наводи АП.

Самит двојице лидера заказан је за 12. јун у Сингапуру.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести