Трамп захтева смртну казну за Царнаева

ВАШИНГТОН: Америчка савезна влада могла би још једном да захтева смртну казну за Џокхара Царнаева, осуђеног за смртоносну експлозију на маратону у Бостону 2013. године, изјавио је амерички председник Доналд Трамп.
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/ Evan Vuči)

"Савезна влада морала би још једном да тражи смртну казну да допуни то поглавље суђења. Наша држава не може да дозволи да стоји апелациона одлука. Ретко је ико заслужио смртну казну више од бомбаша из Бостона", написао је Трамп на Твитеру.

Прошле недеље амерички Апелациони суд поништио је смртну казну за Царнаева, на коју је осуђен у јуну 2015. године, преноси Тасс.

Како се наводи, суд разматра жалбу за преиспитивање случаја још од 2016. године, а према тврдњама одбране, одлука да се Царнаев не саслушава у другом граду лишила га је права на правично суђење, јер порота у Бостону не може да буде потпуно непристрасна.

У априлу 2013. године активирана експлозивна направа је на маратону убила три особе, а овређено је 260.За то су оптужени Царнаев и његов брат Тамерлан, који је убијен у полицијској акцији хапшења.

У априлу 2015. године Царнаев је оптужен по свих 30 оптужби и осуђен на смртну казну.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести