ТРАМПОВ ШОУ СЕ НАСТАВЉА: Прво се предао у затвору у Атланти, потом све објавио на - Твитеру

Бивши амерички председник Доналд Трамп вратио се на платформу X (Твитер), објављујући своју прву поруку на тој друштвеној мрежи после више од две и по године паузе, а убрзо након што се предао у затвору у Атланти у америчкој држави Џорџији под оптужбом за заверу за покушај поништавања свог изборног пораза на председничким изборима 2020. године.
1
Фото: Twitter/screenshot

Трамп је поставио своју фотографију уз поруку: "Мешање у изборе. Никад се не предај!" заједно са линком који води до његове веб странице која води до странице за прикупљање средстава, пренео је АП.

То је била прва Трампова објава на тој друштвеној мрежи од 8. јануара 2021. године када је Твитер суспендовао његов налог на неодређено време, наводећи забринутост да би могао да подстакне додатно насиље након напада његових присталица на зграду Капитола 6. јануара те године.

Трампов налог је враћен прошлог новембра, убрзо након што је амерички милијардер Илон Маск преузео компанију.

Трамп, међутим, није писао поруке на Твитеру до сада, инсистирајући да је срећнији на свом сајту Truth Social који је покренуо током забране.

Трамп, актуелни кандидат за републиканску председничку номинацију, месецима је говорио да планира да се врати на платформу у, како је наводио, "право време", према неименованом добро обавештеном извору.

Трамп је објавио поруку на платформи X док је био у свом приватном авиону, летећи назад из Атланте у своју летњу кућу у америчкој држави Њу Џерси касно у четвртак, пошто је пуштен уз кауцију од 200.000 долара, након што је провео 20 минута у затвору.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести