Трећа жртва грипа у Црној Гори, нема заражених коронавирусом

ПОДГОРИЦА: Институт за јавно здравље Црне Горе регистровао је прошле седмице трећи смртни случај од последица вируса грипа, док из Министарства спољних послова те земље наводе да за сада нема црногорских држављана који су заражени новим коронавирусом.
grip
Фото: pixabay.com

Црногорски држављанин с брода Дајмонд принцес у Јапану за којег се сумњало, али се касније испоставило да ипак није заражен вирусом, добро се осећа.

"Морамо видети како ће тећи евакуација, да ли ће то вршити компанија. Они су у карантину све док не оду, то је поступак који спроводе јапанске власти. Битно је да он није заразан и да се осеца добро", рекла је за ТВЦГ Станица Поповић из Министарства.

Кад је реч о сезонском грипу, пријављено је три смтрна случаја, последњи код пацијенткиње старе 70 година, која је имала хронично обољење, пренео је данас РТЦГ.

У Црној Гори је од 17. до 23. фебруара пријављено 1.125 особа са симптомима налик грипу.

"У Центру за медицинску микробиологију Института за јавно здравље лабораторијским путем потврдено је 86 слуцајева инфекције вирусом грипа. Од почетка надзора над грипом, закљуцно са осмом седмицом, лабораторијски је потврдено 269 слуцајева оболијевања од грипа", саопштено је из ИЈЗ.

Највећи број оболелих од тежих и лакших респираторних инфекција у овој надзорној седмици регистрован је у узрасту од 20 до 64 године.

EUR/RSD 117.5781
Најновије вести