Турска: Рекордан број заражених, мањи број хоспитализација

ИСТАНБУЛ: Према званичним подацима, у Турској су у протекла 24 сата потврђена 77.722 нова случаја инфекције корона вирусом, што је највећи дневни биланс потврђених случајева од почетка пандемије, а министар здравља те земље је данас изразио став да ће омикрон сој ублажити пандемију због мање стопе хоспитализација.
istanbul
Фото: pixabay.com

Број хоспитализација је порастао за 10 одсто у последњих месец дана, иако су дневни биланси новозаражених скочили четири пута, предочио је министар здравства Турске Фахретин Коча након састанка владиног саветодавног научног савета, преноси Ројтерс.

"У претходним периодима пандемије видели смо дане са већим бројкама хоспитализованих, али са мањим бројем новозаражених. Изгледа да ће варијанта омикрона смањити опасност које носи пандемија", рекао је Коча.

Крајем децембра, највећи дневни број новозаражених износио је око 20.000, а било је 145 смртних случајева повезаних са корона вирусом у истом периоду од 24 сата, показују подаци турског министарства.

Међутим, број смртних случајева међу ковид пацијентима није растао последњих недеља упркос порасту дневног броја новоинфицираних.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести