Турска забранила пушење на јавним местима због короне

АНКАРА: Турска је данас забранила пушење на јавним местима како би успорила ширење коронавируса, саопштило је министарство унутрашњих послова ове земље, док је влада упозорила грађане да се придржавају рестриктивних мера.
pusenje/pixabay.com
Фото: pixabay.com

Из турског МУП-а наводе да су забранили пушење како би грађани били у обавези да не скидају маске на отвореном да би пушили цигарете.

"Како бисмо осигурали да се маске носе на прави начин, на снагу ступа забрана пушења на отвореном. То се односи на улице и булеваре где је проток људи на дневном нивоу огроман", додаје се из министарства.

У уторак, министар здравља Фахретин Коџа је замолио грађане да носе маску преко носа и да се држе социјалне дистанце.

"Молим вас само да радите оно што можете. Ништа преко тога", написао је Коџа на Твитеру.

Почетком ове недеље уведен је полицијски чцас за у Истанбулу и Анкари за особе старије од 65 година - њима је забрањено да излазе на улице од 22.00 до 04.00.

Број новозаражених од корона вируса у Турској скаче из дана у дан, па је у среду забележено 2.693 нових пацијената, преноси Ројтерс.

Министарство здравља објављује само случајеве инфицираних са симптомима, што је наишло на осуду јавности у Турској, јер се на тај начин "крије прави број заражених у земљи", додаје Ројтерс.

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести