У Барселони протестовали противници независности Каталоније

МАДРИД:  Шпанска странка центра Грађани, настала у Каталонији како би се успротивила независности те покрајне, одржала је данас у Барселони скуп под под мотом "Доста је више", са којег је позвала на суживот и јединство Шпаније.
 U Barseloni protestovali protivnici nezavisnosti Katalonije Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Окупљени на тргу испред зграде каталонске владе истакли су заставе Шпаније, Европске уније и службене заставе аутономне покрајине Каталоније.

Окупљање је одржано након шестодневних насилних протеста у Барселони и другим каталонским градовима, где заговорници независности траже ослобађање затворених лидера осуђених због организивоња забрањеног референдума о независности 2017. и проглашења Републике Каталоније.

"Док бацају цигле на полицију, док их вређају и повређују, вичу ''улице су наше''. Ми им без викања, демократски, одговарамо ''улице су заједничке''", рекао је Алберт Ривера, председник Грађана, преноси Хина.На скупу је било око 1.000 људи, процијенили су шпански медији.

Странка Грађани настала 2006. највећа је опозиција каталонским странкама за независност.Заговорници независности Каталоније најавили су нове протесте за вечерас.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести