У БиХ 703 новозаражене особа, 18 преминулих пацијената

САРАЈЕВО: У Босни и Херцеговини, са Брчко дистриктом, у последња 24 сата забележене су 703 новозаразене особе и 18 преминулих пацијената.
klinicki centar sarajevo
Фото: Youtube Printscreen

Само у Брчко дистркту две особе су новозаражене и један преминули пацијент.Тестиране су 1.833 особе, што је мање у односу на јуче када су тестиране 1.523 особе, а број новозаражених је био 1.135.

У протекла 24 сата Заводу за јавно здравство Федерације БиХ пријављена су 952 узорка, од којих је 383 позитивно на коронавирус.Нови случајеви регистрировани у свим кантонима у Федерацији БиХ.

У ФБиХ је до сада укупно тестирано 194. 588 узорака, а коронавирус је потврђен код 26.740 особа.Закључно са данашњим даном, у Федерацији БиХ излечена су 18.292 пацијента, а у протекла сата опоравак је забележеб код 31 пацијента.

Тренутно је активно 7.739 случајева позитивних на коронавирус.У протекла 24 сата, Заводу за јавно здравство Федерације БиХ пријављено је 12 нових смртних исхода.

С данашњим даном, укупан број смртних исхода на подручју Федерације БиХ је 709, и то 472 мушкарца и 237 жена.

У Репубици Српској саопштено је раније да је 318 новозаражених и пет преминулих особа.

У ФБиХ обавезне маске и на отвореном

САРАЈЕВО: Кризни штаб Министарства здравства Федерације БиХ одлучио је да уведе нове мере заштите од ширења корона вируса, које се углавном односе на здравствени сектор, а за грађане се уводи обавезно ношење заштитних маски на отвореном на територији целе ФБиХ, пенео је сарајевски портал Клиx.

Због погоршане епидемиолошке ситуације и смањеног броја кревета за оболеле од корона вируса, свим здравственим установама на подручју ФБиХ је наложено проширење капацитета за пацијенте заражене Ковидом-19.

Према том захтеву свака болница и клинички центар у овом ентитету мораће део својих капацитета да преусмери искључиво на лечење заражених пацијената са средњом и тешком клиничком сликом.

Како је пренео сарајески портал Клиx, позивајући се на своја сазнања, у ФБиХ се уводи и нова врста тестирања - антигенско које ће убрзати резултате тестова и тако брже спречавати ширење вируса.

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести