У ЦГ малим авионима могу богати и не иду у изолацију

ПОДГОРИЦА: Још једна од мера Националног координационог тела за заразне болести (НКТ), која се може сматрати дискриминаторском, што надлежни и признају, недавна је одлука да се дозволи долазак малих авиона и хеликоптера, до 10 седишта, у Црну Гору, пишу подгоричке Вијести.
aerodrom sletanje tivat, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Тим летелицама могу да дођу само богати људи, који неће морати у карантин, док на пример црногорски грађани, који се и даље враћају из иностранства, морају у изолацију, чак иако имају негативан тест на корону, наводи лист.

Из Института за јавно здравље (ИЈЗ), Телевизији Вијести су објаснили да је реч о првој у низу мера попуштања рестрикција у авио-саобраћају и да се она односи на врло мали број људи, које могу лако пратити.

Признају, ипак, да су они у повлашћеном положају у односу на остале путнике.

"Наведена мера у одређеном делу заиста се може сматрати позитивном дискриминацијом особа које долазе на овај начин, али је неопходно посматрати је само у светлу постепеног попуштања", истакли су у ИЗЈ.

Како су навели, ако се овај начин доласка страних гостију покаже као валидан и изводљив, врло је могуће да ће бити примењиван и на друге путнике.

Posmatrač 2020
23.05.2020 • 10:24
Istiti putnici sa malim avionima kad se vrate u svoje polazne destinacije, trebali bi u jedan poduži karantin. Da se proveri da li su se u CG inficirali BEZOBRAZLUKOM.
EUR/RSD 117.5741
Најновије вести