У Црној Гори у време епидемије пораст проституције

ПОДГОРИЦА: Последњих месеци у Црној Гори је у порасту проституција, а то ширење није спречила ни епидемија новог корона вируса.
podgorica pixabay
Фото: pixabay.com

Вирус ковид19 само је утицао на време када се нуде услуге, пише подгорички портал Вијести позивајући се на званичне податке.

Како се наводи, због све већег сиромаштва и губитка радних места због епидемије, све је више оних који нуде сексуалне услуге, а све је више случајева када жена на наговор супруга почиње да се бави проституцијом.

Како преноси портал, услуге проституције су се више нудиле током дана, како би се избегле мере забране кретања које су важиле од проглашења епидемије.

Директорка невладине организације "Сигурна женска кућа" Љиљана Раичевић каже да је према њеним сазнањима проституција процветала последњих месеци како се повећава сиромаштво и да су у питању "малолетнице, избеглички кампови", али и да је полиција знала за неке догађаје и да није реаговала.

Како је рекла, све је више случајева да је жена приморана да се бави тим послом, а као пример навела је жену из Никшића, мајку четворо деце, коју је муж алкохоличар приморавао да се бави проституцијом, понекад и за пет евра.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести