У Француској вакцину примило скоро два милиона људи

ПАРИЗ: У Француској је прву дозу вакцине против коронавируса примило 1.987.000 људи, саопштило је министарство здравља те земље.
francuska
Фото: Tanjug (flickr.com, ilustracija)

Од почетка вакцинације, другу дозу вакцине добило је 366.733 грађана Француске, преноси агенција Ројтерс.Од последњег пресека у Француској је забележено 18.870 нових случајева ковида-19, а преминуло је још 508 оболелих, објављено је на сајту Wорлдометер.

Ситуација са ковид-19 у Француској тренутно је стабилна и влада је с правом одлучила да не уводи нову националну блокаду, изјавио је данас француски министар здравља Оливије Веран.

Он је рекао да је могуће и заиста пожељно да Француска не буде поново "закључана".

"Током три седмице, имали смо (у просеку) 20.000 нових случајева дневно и 3.000-3.200 пацијената на одељењима интензивне неге. То је стабилно, али високо... Не захтева мере националног закључавања", рекао је Веран.

За разлику од неких својих суседа, Француска се уздржала да наметне и трећу националну блокаду, надајући се да ће полицијски час који је на снази од 15. децембра и програм вакцинације током кога је већ скоро два милиона људи вакцинисано, бити довољни за спречавање ширења болести.

Веран је рекао да очекује да ће између 3,5 и четири милиона људи у Француској примити прву дозу вакцине против ковид-19 до краја фебруара.

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести