У Ирској изолована три случаја јужноафричког соја вируса

ДАБЛИН: Здравствени службеници у Ирској, где се шири заразнија варијанта корона вируса први пут откривена у Енглеској, саопштили су данас да верују да су изоловали три случаја нове варијанте пронађене у Јужној Африци.
korona
Фото: Tanjug/AP

Ирска је потврдила прве случајеве заразније варијанте пронађене у Јужној Африци у петак, код људи који су током божићних празника допутовали у Ирску из Јужне Африке, преноси Ројтерс.

Ирска је ове недеље известила о све већем присуству варијанте која је први пут пронађена у Енглеској. Откривен је у 25 одсто позитивних случајева који су подвргнути даљем тестирању у недељи до 3. јануара, у поређењу са само девет одсто две недеље раније.

"Британска варијанта нас више брине чисто због количине вируса који се налази на острву, а знамо да се он преноси у заједници", наводе из ирске националне лабораторије за вирусе, пренео је национални емитер РТЕ.

Ипак, како тврде, добра ствар у вези са јужноафричком варијантом је што је тачно утврђено одакле потичу ти случајеви, они су изоловани, контролисани и пронађени су контакти, а колико је познато није било даљег преноса.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести