У Италији преминуо стоти лекар

РИМ: Од почетка пандемије корона вируса у Италији, према извештајима Националног удружења лекара, од последица заразе преминуло је 100 лекара.
italija koronavirus
Фото: Pixabay.com
Последња, стота, жртва је 62-годишња лекарка породичне медицине из градића Мире у северном региону Венето, објавило је у четвртак удружење лекара Фномцео, наводи портал Индеx.хр.
 
Италија од свих држава има највећи број преминулих, а медицинско особље плаћа болан данак у болницама и изван њих због недостатка заштитне опреме попут рукавица и заштитних маски за лице.
 
"Свака жртва оставила је дубок ожиљак на кожи и у срцу сваког италијанског лекара", рекао је Филипо Ањели, председник удружења Фномцео.
 
"Несташице и пропусти заиста су тешко разумљиви, а још је теже оправдати их имајући на уму ове трагичне бројке", рекао је Ањели.
 
У суботу је Карло Палермо, председник синдиката лекара Анао Асомед, рекао да је умрло приближно 120 медицинских радника, међу којима 80 лекара и 40 медицинских сестара и неговатеља.
 
У среду је Италија имала потврђених скоро 140.000 заражених корона вирусом, а од тог броја скоро 10 одсто, прецизније 13.522, медицински су радници.
 
Укупан број жртава у Италији је већи од 18.000, а заражено је више од 140.000 хиљада људи.
 
С друге стране, све више пацијаната се опоравља, па је јуче 2.099 оболелих, највише у једном дану до сада, потпуно оздравило. До сада, од инфекције корона вирусом у Италији, опоравило се више од 28.000 пацијената, наводи агенција ТАС С.
EUR/RSD 117.0386
Најновије вести