У Нигерији отето више од 300 ученица

АБУЏА: Наоружани нападачи отели су 317 ученица у граду Џангебе на северозападу Нигерије, саопштила је полиција.
nigerija napad, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Boko Haram)

Портпарол нигеријске савезне државе Замфара рекао је претходно да су на северозападу Нигерије отети ученици након што су наоружани разбојници упали током ноћи у школски интернат, што је друга таква отмица за нешто више од недељу дана, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да портпарол гувернера те државе није могао да саопшти податке колико је деце нестало и друге детаље, већ је само након провере с полицијским званичницима потврдио извештаје о нападу који су објављени раније на друштвеним мрежама.

ББЦ је пренео да се страхује да су стотине ученика киднаповани у нападу на интернат у Замфари, након што им је један од учитеља рекао да је најмање 300 ученика нестало након упада наоружаних људи у петак ујутро.

Нигерија се бори са исламистичким побуњеницима групе Боко Харам који тероришу области на североистоку земље, као и са насиљем других наоружаних група у локалним заједницама које врше пљачке и отмице, а председник Мухамаду Бухари сменио је војни врх у јануару због погоршања безбедносне ситуације у земљи.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести