УАЕ: Трећа доза за имунизоване Синофарм вакцином

ДУБАИ: Уједињени Арапски Емирати (УАЕ) саопштили су данас да ће понудити и трећу дозу вакцине против КОВИД-19 кинеског произвођача Синофарм онима који су већ имунизовани са две дозе.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

„Овај потез део је стратегије УАЕ да се обезбеди максимална заштита друштва, а приоритети ће бити старији од 60 година и они који имају придружене болести “, саопштило је Национално тело за управљање кризама и катастрофама (НЦЕМА), преноси Ројтерс.

Земља са око девет милиона становника вакцинисала је до сада око 73 одсто популације која је испуњавала услове, а у УАЕ се тренутно користе четири различите вакцине против ковид 19.

Светска здравствена организација (СЗО), која је прошле недеље одобрила Синофарм за хитну употребу, саопштила је да је велико испитивање фазе III ове вакцине показало да две дозе, примењене у размаку од 21 дана, имају ефикасност од 79 одсто против инфекције, 14 или више дана након друге дозе.

УАЕ су раније започели производњу кинеске вакцине као заједничко улагање кинеског Синофарма и технолошке компаније са седиштем у Абу Дабију „Групе 42“.

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести