Вагнер шаље кући тела држављана САД и Турске убијених у Бахмуту

МОСКВА: Оснивач руске паравојне групе Вагнер Јевгениј Пригожин саопштио је данас да шаље назад тела америчког и турског држављанина који су убијени у борбама у украјинском граду Бахмуту.
vagner grupa, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Припадници Вагнера, који за Москву ратују у Украјини, приказали су видео снимак на коме затварају два дрвена ковчега, а затим преко једног превлаче америчку заставу, а преко другог турску, преноси Ројтерс.

„Враћамо тело Американца и тело држављанина Турске заједно са заробљеницима“, саопштио је  Пригожин, стојеcћи поред ковчега.

Амерички држављанин је погинуо у борбама у Бахмуту познатом као "Гнездо", док је Турчин пронађен мртав у остацима зграде коју су дигле у ваздух украјинске снаге, где је био заједно са још једном турском држављанком, рекао је Пригожин.

 Тело Туркиње није било могуćе пронаćи, навео је Пригожин.

 Вагнер је идентификовао држављанина САД као Николаса Мајмера, бившег војника америчких специјалних снага.

 Пригожин је саопштио да је више војника погинуло у борбама за град Бахмут, него у целом десетогодишњем рату Совјетског Савеза у Авганистану (1979-1989).

Плаћеници Вагнера су предводили руске снаге у вишемесечним борбама за Бахмут, а Пригожин је изјавио да је погинуло око 20.000 његових бораца, као и да је Украјина у овим борбама имала од 50.000 до 70.000 рањених, наводи Ројтерс.

Ни Русија ни Украјина нису  објављивале званичне податке о својим жртвама.

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести