Вечерас протест у Беранама и Подгорици због мањинске владе

ПОДГОРИЦА: Нови протести против концепта мањинске владе, који је предложио њен потпредседник и лидер ГП УРА Дритан Абазовић са странкама опозиције, најављен је и за вечерас у Беранама и Подгорици.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

У Подгорици је протест најављен за 19 часова, а у Беранама као и претходних дана у 18 часова испред зграде општине, пише портал подгоричког Дана.

Концепт мањинске владе, без кадрова ДФ-а и ДПС-а, предложио ГП УРА Дритана Абазовића и странке парламентарне опозиције, који су јуче парламенту доставили иницијативу за изгласавање неповерења актуелној извршној власти на челу са Здравком Кривокапићем.

Кривокапић је за тај концепт рекао да је превара и истакао да је решење јачање актуелне владе или одржавање ванредних парламентарних избора, који би били одржани заједно са локалним у мају.

Кривокапић је синоћ парламенту доставио иницијативу за смену Абазовића, који је био и једини политичар у експертоској влади Кривокапића задужен за координацију безбедносних служби.

Редовно заседање парламента је плаирано за почетак марта, а Кривокапић је у предлогу за смену Абазовића затражио заказивање ванредне седнице за 3. фебруар.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести