Заев: Разговарао сам са Тачијем, са Вучићем разменио поруке

СКОПЉЕ: Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је данас да је разговарао са председником привремених косовских институција Хашимом Тачијем и да је разменио поруке са председником Србије Александром Вучићем.
zaev, tanjug
Фото: Vlada republike Makedonije

Како је пренето Танјугу из кабинета Заева он је то јутрос изјавио медијима у Скопљу поводом разговора са руским комичарима, од којих се један представио као украјински председник Петар Порошенко коме је поверио наводни план Вучица и Тачија о размени територија. Како је рекао, Тачи је од њега тражио објашњење поводом те изјаве. 

"Ми никада нисмо имали детаље преговарачког процеса Београда и Приштине. Заправо и Тачи и Вучић знају да ми то не знамо, јер не размењујемо информације о томе“, рекао је Заев. 

Данас раније председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да је синоћ телефонски разговарао са македонским премијером у циљу разјашњења изјаве везане за наводни договор Тачија и Вучића о размени територија, које је Заев поверио наводном председнику Украјине Петру Порошенку. 

Тачи је изјавио да је током 20. минутног разговара Заев рекао да је био жртва преваре, а да је изјаву коју је дао у вези наводног договора између косовског и српског председника о размени територија, „била заснована на гласинама, дезинформацијама и подацима које је објавио Спутњик и други руски медији“.

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести