Зеленски упозорио да је Украјини потребна подршка: Неодлучност западних партнера даће Русији "дозволу за глобални терор"

КИЈЕВ: Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас, поводом синоћних руских напада на цивилну инфраструктуру у Украјини, да је тој земљи потребна подршка западних партнера, а да ће њен изостанак дати Русији "дозволу за глобални терор".
1
Фото: Youtube Printscreen

"Сви наши европски суседи и остали партнери виде критичну потребу Украјине за системима противваздухопловне одбране", написао је Зеленски на мрежи X и додао да "ако руске ракете и Шахед дронови наставе да погађају, не само Украјину, већ и одлучност наших савезника, то ће представљати дозволу за глобални терор".

Он је упозорио да је Украјини потребна подршка, а не "окретање главе и вођење дугачких дискусија".

"Свет може да покаже да се сваки акт терора третира једнако као злочин", указао је Зеленски и казао да је "захвалан сваком лидеру који не ћути и који ће наставити да подржава Украјину и осуђује руски терор".

Како је навео Зеленски, Русија је преко ноћи испалила више од 40 ракета и око 40 дронова-камиказа Шахед, а ти напади су погодили цивилну инфраструктуру у украјинском граду Харкову и Харковском региону, где је више од 200.000 корисника остало без струје.

EUR/RSD 117.0731
Најновије вести