ЗЕЛЕНСКИ: Важно је учинити све да Украјина успе да победи Русију

КИЈЕВ: Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да је важно одржати консолидацију слободног света и учинити све да Украјина може да победи Русију.
1
Фото: Youtube Printscreen

Он је у вечерашњем видео обраћању навео да је у току рад са тимовима европских држава на јачању Украјине, развоју нових одбрамбених пакета и имплементацији нових безбедносних решења.

"Запамтите: у рату који је започела Русија на украјинском фронту, мета није само наша држава и наша независност. Зато је кључно одржати што већу консолидацију слободног света и учинити све што је могуће и немогуће да Украјина нанесе поразе Русији", поручио је Зеленски, преноси Укринформ.

Украјински председник је истакао да Москва не разуме ниједан други језик и да Украјина наставља рад са партнерима у вези са новим санкцијама Русији и блокирањем руских шема за заобилажење санкција.

"Активно се бавимо конфискацијом руске имовине расуте по разним јурисдикцијама. Захвалан сам свима који нам помажу у настојањима да одузмемо руску имовину", нагласио је Зеленски.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести