Зимска олуја у САД, отказано више од 1.550 летова

ВАШИНГТОН: Више од 1.550 летова ка и из Сједињених Америчких Држава отказано је због велике зимске олује, која је пореметила транспорт широм земље. 
r
Фото: pixabay.com

Поред тога, како наводи сајт за праћење летова "Flight Aware", одложено је скоро 1.500 летова.

Како наводи АП, међу најтеже погођеним аеродромима је међународни аеродром Логан у Бостону, док је са Регионалног аеродрома Манчестер-Бостон у Њу Хемпширу заказано полетање само три авиона. 

Отказани су сви летови на међународном аеродрому у Берлингтону. 

АП истиче да су зимском олујом, која је погодила амерички Средњи запад и Североисток, погођени и други видови транспорта, попут железничког. 

Америчка железничка компанија Амтрак саопштила је да очекује да ће се сви њени возови поново саобраћајати у складу са распоредом у понедељак, након викенда који су обележили отказивање и одлагање возова, изазваних олујом. 

Међу линијама на које је утицала олуја су линија од Бостона до Вашингтона, од Њујорка до Бафала, од Чикага ка Њујорку и Бостону, као и линија од Њујорка, ка Филаделфији и Харисбургу.

Путници се упозоравају да буду опрезни приликом уласка и изласка из возова, јер би платформе и даље могле да буду клизаве због леда. 

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести