старосна граница

Економија / Наслови РАДИШ ДОК СИ ЖИВ У овој земљи ПЕНЗИОНЕРИ од својих примања једва ПОКРИВАЈУ ТРОШКОВЕ Ево како се довијају "ПОД СТАРЕ ДАНЕ" не би ли преживели
"Ма само да дочекам пензију", реченица је коју често можемо чути када се нађемо у ситуацији на смо претрпани послом, али ипак у многим земљама, одлазак у исту не значи крај радних дана.
Свет ПОДИГЛИ СТАРОСНУ ГРАНИЦУ ЗА ОДЛАЗАК У ПЕНЗИЈУ; У овој држави ће и износ чека бити мањи
ПРАГ: Чешка влада одобрила је данас реформе пензионог система, којима је повећана старосна граница за одлазак у пензију и смањен износ пензија за будуће пензионере.
Photo
Економија / Наслови ДА ЛИ ЋЕ ЈЕ УОПШТЕ БИТИ Помера се старосна граница за ОДЛАЗАК у ПЕНЗИЈУ: "Одјављивање" с посла у шездесетим НЕРЕАЛНО, шта чека најстарије грађане
Традиционално се у пензију одлазило с навршених 65 година, али сада се све више људи суочава с идејом да је напуштање радног места у шездесетима нереално или чак неразумно, нарочито с обзиром на данашње околности - све дужи животни век и повећање трошкова живота.
Photo
Друштво МНОГИ РАДНИЦИ У СРБИЈИ И НЕ ДОЧЕКАЈУ ПЕНЗИЈУ Када је идеално време за пензионисање и да ли је 65/63 године старости прекасно?
Старосна граница за одлазак у пензију вечита је тема међу запосленима у Србији. Неки сматрају да је касно да се у њу оде са 65 година, кад је реч о мушкарцима, и са 63 године и осам месеци кад се ради о женама, док други наводе да је то идеално време.
Магазин / Здрави и лепи ПОВЕЋАВА СЕ СТАРОСНА ГРАНИЦА Италијански доктори могу да раде до 72. године живота
РИМ: Лекари у Италији моћи ће, уколико то желе, да раде у националној здравственој служби до 72. године живота, након што је усвојен амандман који је предложила партија Браћа Италије премијерке Ђорђе Мелони.
Photo
Економија / Наслови МОМЦИ ОД 18 ГОДИНА СЕДАЈУ У КАМИОНЕ ЗА ДОБРУ ПЛАТУ! Србија надокнађује хроничан недостатак возача, КОЛИКО ШОФЕРА НАМ ФАЛИ?
Већ дуго у Србији нема довољно професионалних возача - и аутобуса и камиона.
Друштво УВОДИ СЕ СТАРОСНА ГРАНИЦА ЗА ВОЖЊУ ЕЛЕКТРИЧНОГ ТРОТИНЕТА Нови закон о саобраћају пред Скупштином
Предлогом измена и допуна Закона о безбедности саобраћаја који је упућен на усвајање Народној скупштини, први пут се регулише употреба електричних тротинета.
Друштво Хрватска вратила на 65 година за одлазак у пензију
ЗАГРЕБ: Хрватски Сабор узвојио је данас по хитном поступку измене Закона о пензионом осигурању, којима се граница за старосну пензију враћа на 65 година и смањује пенализација за раније пензионисање, чиме су прихваћени захтеви референдумске иницијативе "67 је превише".
Економија / Наслови Од Нове године нова правила за одлазак жена у пензију
БЕОГРАД: Услови за одлазак мушкараца у пензију остаће непромењени у 2019. години, док ће за жене старосна граница бити померена за шест месеци, односно у пензију ће одлазити с 62 године и шест месеци и најмање 15 година стажа.
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести