злоупотребе

Хроника Проширена истрага за злоупотребе са ЕПС, ухапшено још четворо
БЕОГРАД: По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду су припадници Одељења за борбу против корупције Министарства унутрашњих послова Србије и Пореске полиције Министарства финансија Србије ухапсили четири лица осумњичена за прање новца и пореска кривична дела, у оквиру прошире истраге која се води против шест осумњичених да су злоупотребама оштетили Јавно предузеће Електропривреда Србије (ЕПС).
Хроника Пресуда за злоупотребе у Металс банци у петак 29. јануара
БЕОГРАД: Изрицање првостепене пресуде у случају против оптужених за злоупотребе са некадашњом Металс банком заказано је у Специјалном суду у Београду петак 29. јануара.
Друштво Половина студената зна где да набави наркотик
Међу студентима, њих чак 74 одсто познаје неког у блиском окружењу ко користи дроге, 63 одсто их је било директно понуђено неком дрогом, док скоро половина њих, око 49 одсто, зна где и од кога могу да набаве дроге
Хроника Двојици притвор до 30 дана због злоупотреба у вези с Фабриком воде у ЗР
НОВИ САД: У Посебном одељењу за борбу против корупције Вишег суда у Новом Саду јуче су саслушани И. Д. (67), бивши помоћник градоначелника Зрењанина задужен за инвестиције и бивше одговорно лице ЈКП „Водовод и канализација” Зрењанин, Г. Т. (48), заменик одговорног лица и бивше одговорно лице у зрењанинском ЈКП „Водовод и канализација”, као и  Н. О. (69), одговорно лице београдског предузећа „Synertech” и бивше одговорно лице новосадске фирме „Gruppo Zilio” и њеног београдског огранка „Gruppo Zilio SpA”.
Хроника МУП: Ухапшене три особе због злоупотреба у вези са фабриком воде у Зрењанину
Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењeм за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су три особе које се терете за кривична дела злоупотреба у вези са јавном набавком,  злоупотреба службеног положаја и злоупотреба положаја одговорног лица.
Економија / Наслови Крушик: Наводи о злоупотребама нанели највећу штету компанији
ВАЉЕВО: Холдинг компанија Крушик саопштила је да су наводи о такозваним злоупотребама у Крушику нанели највећу штету управо компанији и апеловала на јавност и медије да пословање и контролу пословања препусте надлежним органима и институцијама, а фабрику не користе за дневно-политичке размирице и личне промоције.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести