поступак

Хроника Статусна конференција у поступку против Младића 10. јула
ХАГ:  Пред Механизмом за међународне трибунале, 10. јула одржаће се статусна конференција у поступку против Ратка Младића, саопштио је данас МИЦТ. 
Економија / Наслови У Србији тренутно 2.093 стечајних поступака
У Србији се тренутно води 2.093 стечајних поступака, а у периоду од 1. јануара до 5. јуна ове године отворено је 166 поступака у предузећима у Србији, објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ).
Хроника Хртковачки предузетник Славко Трифковић притиснут тужбама „Путева Србије”
Неславан рекорд по броју судских процеса пред судовима у Војводини последњих година  стигао  је хртковачког предузетника Славка Трифковића, не његовом  вољом, чак шест поступака  у судовима у Руми и Сремској Митровици.
Хроника Случај против малолетника стигао у суд,поступак без јавности
КРАГУЈЕВАЦ: Виши суд у Крагујевцу примио је прегдлог тужиоца за покретање кривичног поступка против троје малолетника, који су напали другарицу из Техничке школе у Аранђеловцу, а поступак ће спровести судија за малолетнике тог суда, рекла је данас за Танјуг портпарол суда Светлана Симовић.
Хроника Случај "Закинтос": Министарство правде ургирало за право на матерњи језик
БЕОГРАД: Министарство правде Србије ургирало је на молбу бранилаца оркивљених случају "Закинтос" код грчког министарства правде да се списи предмета окрвиљенима доставаљу на спрском језику у складу са правом да се поступак води на матерњем језику, потврђено је Танјугу у Министарству.
Спорт / Фудбал УЕФА отворила поступак против Арсенала и Келна
НИОН: Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) покренула је данас дисциплински поступак против Арсенала и Келна због инцидената пре и током утакмице два тима у Лондону у Лиги Европе.
Економија / Берза Чак 12 стечаја траје од 15 до 22 године
За првих седам месеци ове године у привредним судовима у Србији отворена су 193 стечајна поступка па их тренутно у целој држави има 2.096. У току ове године закључено је 117 стечајних поступака, а по подацима, од када Агенција за лиценцирање стечајних управника врши надзор до почетка овог месеца обустављено је укупно 608 стечајних поступака.
Друштво Шабић покренуо поступак надзора, тражи примерак споразума
БЕОГРАД: Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности сапштио је данас да је покренуо поступак надозора над спровођењем Закона о заштити података о личности у министарставима државне управе и локалне самоуправе и унутрашњих послова, поводом информације у медијима о почетку уписа података из књиге држављана у такозвани Централни регистар. 
Свет Варшава одговара ЕК: Нисте надлежни
БРИСЕЛ, ВАРШАВА: Варшава је оручила да Европска комисија није надлежна за покретање поступка против Пољске због реформе правосуђа.
Хроника Станојковић поднела захтев за наставак суђења за Сребреницу
БЕОГРАД: Тужилац за ратне злочине Снежана Станојковић поднела је суду захтев за наставак кривичног поступка против оптужених за злочине над цивилима у селу Кравице код Сребренице 1995. године.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести