међународни тероризам

Спорт Француска спремна за претњу од тероризма на Олимпијским играма у Паризу ЕВО КОЈИ ЈЕ ДАН НАЈКРИТИЧНИЈИ
ПАРИЗ: Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманен састао се данас са обавештајним службама те земље да би проценили претњу од тероризма на Олимпијским играма (ОИ) у Паризу које ће бити одржане од 26. јула до 11. августа ове године.
Свет Пред суд изведене још три особе због убиства Самуела Патија
ПАРИЗ: Данас су пред суд изведене још три особе ухапшене у оквиру истраге због убиства професора Самуела Патија, које је француска полиција ухапсила у уторак, преноси Ројтерс.
Свет Француска појачава контроле, Макрон предлаже реформу Шенгена
ПАРИЗ: Француски председник Емануел Макрон изјавио је данас да је претња од исламског тероризма дугорочна претња, да је мрежа кријумчара илегалних миграната често повезана са терористичким мрежама, због чега ће осталим чланицама ЕУ предложити реформу Шенген зоне.
Свет Словачке власти раније упозориле Аустрију на нападача
БЕЧ: Атентатор из Беча, који је у понедељак увече усмртио четири особе, покушао је током лета да купи муницију у Словачкој, о чему је словачка полиција информисала аустријске колеге, преносе данас немачки медији.
Свет Британки доживотни затвор због плана о самоубилачком нападу
ЛОНДОН: Сафија Шаик је осуђена данас на доживотни затвор, с минималном казном од 14 година, због ковања завере да у самоубилачком нападу разнесе лондонску Катедралу Светог Петра, оближњи хотел и воз у подземној железници.
Свет Трамп на обележавању 18 година од терористичког напада
ВАШИНГТОН: Амерички председник Доналд Трамп је данас, по трећи пут откако је на челу САД, обележио годишњицу терористичког напада изведеног 11. септембра 2001. године на САД.
Свет Спасли га Британци, он бомбом у Манчестеру убио 22 особе 
ЛОНДОН: Британска Краљевска морнарица је три године пре напада на Манчестер арену током концерта певачице Аријане Гранде спасла починиоца напада из Либије.
Свет Исламска држава преузела одговорност за напад у Кабулу
КАБУЛ: Исламска држава преузела је одговорност за данашњи бомбашки самоубилачки напад испред улаза у зграду Министарства за рурални развој у Кабулу, главном граду Авганистана, у ком је убијено 12 особа.
Свет Стокхолм: Нападач осуђен на доживотну робију
СТОКХОЛМ: Узбекистанац Ракмат Акилов, који је у априлу прошле године украденим камионом улетео у пешаке у Стокхолму, и том приликом убио пет, а ранио 14 особа, осуђен је данас на доживотну казну затвора због убиства повезног са тероризмом.
Свет Нападач из Лијежа пре напада убио и четврту особу
БРИСЕЛ: Белгијски министар унутрашњих послова Жан Жамбон изјавио је данас да је нападач, који је у Лијежу убио три особе, ноћ пре напада убио још једну особу.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести