идеје

Економија / Наслови КОНКУРС ЗА ПОДРШКУ СТАРТАП ИДЕЈАМА Решења која могу да промене свет
Савез економиста Србије и NF Innova покрећу конкурс у оквиру кога ће стартап фирме и мала и средња предузећа имати прилику да представе решења која могу да промене свет, да истакну вредност коју она доносе и због чега су њихови тимови прави за развој ових решења, саопштио је данас СЕС.
Друштво УЗ ЦИВИЛНИ СЕКТОР ОД ИДЕЈЕ ДО ИМПЛЕМЕНТАЦИЈЕ Ускоро ЈАВНИ ПОЗИВ за ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА грађанских научних истраживања
Први пут у Србији, од 2. октобра до 1. новембра биће отворен јавни позив за финансирање пројеката грађанских научних истраживања, који расписују Центар за промоцију науке и Министарство науке, технолошког развоја и иновација.
Нови Сад Цртице из историје Новог Сада: Расадник иновација
Нови Сад је увек био расадник добрих идеја. Тек неке од њих представљене су још прошлог месеца у салетли Дунавског парка, на фото-изложби 20 иновација које представљају потенцијална решења за зелену трансформацију српске привреде и друштва, а не смемо заборавити ни на традиционални Међународни фестивал иновација „Тесла фест”, на којем сваке године своје проналаске, нове производе, технологије и пројекте изложи више од 500 индивидуалаца, студената, предузетника, школа, факултета, института и предузећа из земље и иностранства.
Друштво Фонд за науку још једном продужио рок за програм „Идеје”
Имајући у виду да је отежана здравствена ситуација на територији Републике Србије која је изазвана епидемијом заразне болести ковид-19 узроковала велике потешкоће у припреми Предлога пројеката, као и отежану реализацију свих елемената Јавног позива и Програма ИДЕЈЕ који се не могу завршити у предвиђеним роковима, Фонд за науку још једном је продужио рок за подношење предлога пројеката у оквиру овог пограма, овај пут до 7. октобра.
Нови Сад Реба: Студенти се баве темама битним за будућност
Студенти архитектуре на Факултету техничких наука у Новом Саду сваке године осмисле прегршт идеја којима би се наш град урбанистички унапредио и што више прилагодио Новосађанину.
Војводина Кикинда: Подршка за предузетничке идеје младих
КИКИНДА: Реализација друге фазе пројекта „Истражи свој бизнис”, који је осмишљен са жељом да се у Војводини афирмише развој предузетнишва и повећа број младих који су покренули сопствени бизнис, сумирана је у Кикинди.
Политика "Ноје цирхер цајтунг" : Српска опозиција нема идеје за Косово
ЦИРИХ: Док председник Србије Александар Вучић жели да помери ствари око Косова са мртве тачке, "либерални противници председника се у дискусију садржински и не упуштају, већ се жале што он доминира медијском јавношћу“, пише данас "Ноје цирхер цајтунг".
EUR/RSD 117.0802
Најновије вести