„Делта Дењуб” отвара 350 радних места

КОВИН: Водећи индонежански произвођач печурака, фирма „Етира“ преко своје српске фирме „Делта Дењуб“ ушла је у закуп око седам хектара земљишта у индустријској зони у Ковину,

чиме отпочиње поступак градње и отварања фабрике у инвестицији која би требало да буде вредна око девет милиона евра и да запосли око 350 радника. 

Потписивању уговора између Општине Ковин и инвеститора присуствовао је амбасадор Индонезије у Београду Хари Р. Ј. Кенду. У име општине уговор о закупу на 49 година са свим осталим елементима ове пословне сарадње потписала је председ - ница Сања Петровић, а испред инвеститора директор „Делта Дењуб“ Небојша Панић. И једна и друга страна изразила је задовољство што ће коначно младима и незапосленима да се пружи шанса да нађу радно место, али и веровање да је ово само почетак будуће сарадње и даљих инвестиција.

Очекује се да ће прва фаза инвестиције коштати око три милиона евра и за почетак производње биће ангажовано око 150 запослених. До краја ове године требало би да почне прва берба печурака, као и њихова прерада за даљу продају и извоз.

Улагање ће се наставити потом ка коначном циљу до капацитета од око 25 тона печурака дневно, истакао је директор Небојша Панић. Амбасадор Индонезије и представници инвеститора изразили су захвалност општинском руководству што су омогућили коначну финализацију овог пројекта, али и влади и грађанима Србије што показују изузетно пријатељско расположење према привердницима и народу Индонезије, што  даје простора да се доведу и други инвеститори да уложе свој капитал у Србију.

В. Живков

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести