Акција ђака и просветара у Руском Селу: За школску шуму 200 садница

РУСКО СЕЛО: Ђаци и наставници Основне школе „Глигорије Попов” у Руском Селу засадили су школску шуму.
1
Фото: Град Кикинда

То је шеста школска шума за које је саднице обезбедио Град Кикинда. Секретарка за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Градске управе Кикинде Мирослава Крнић, истакла је да ће овај простор у Руском Селу бити претворен у парк који ће се обогаћивати новим садницама.

- За децу смо организовали и едукативни час. Будући парк имаће три целине, а простор ће оплеменити мноштво лишћарских, четинарских, жбунастих и украсних врста . Овог пута је засађено око 200 садница – рекла је Мирослава Крнић.

Председник Месне заједнице Руско Село Душан Марјановић, додао је да Руско Село нема парк тако да је одлучено да он заузме простор у центру места.

- Према идејном решењу у парку ће бити два игралишта за децу, теретана на отвореном, трим стаза и стаза за шетњу. Реч је о капиталном пројекту и на њему ће се радити у наредних неколико година - додао је Марјановић, те најавио да следе неопходни грађевински радови.

Међу ученицима који су помогли у озелењавању села био је и Милош Брстина, који сматра да је важно је да се укључују сви ђаци да заједно доприносе да село буде што лепше.

- Драго ми је што ћемо имати леп парк у ком ћемо моћи да проводимо слободно време - каже Брстина.

М. Мр.

Фото: Град Кикинда

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести