„Алутек” у Србобрану планира проширење

СРБОБРАН: Немачка компанија „Алутек” која се бави производњом алуминијумских делова за аутомобилску индустрију већ две године ради у простору логистичког центра „Тргоауто” у Србобрану, а о условима у којима раде запослени, шетњом кроз производни погон обавестили су се председник општине Србобран Радивој Дебељачки и његова заменица Милица Зарић.
с
Фото: Србобран данас

Дочекали су из директор „Алутека” Мирсад Тигањ  и Ђорђе Џеков, привредник у чијем пословном простору „Алутек” ради.

- Ово је веома важно за Србобран, с обзиром на то да смо опредељени да пружамо подршку развоју малих и средњих предузећа. Добродошли су у Србију и у нашу локалну самоуправу, с обзиром на то да овде сада ради 80 људи, углавном са територије наше општине. Тенденција је да у наредном периоду тај број достигне и 100, па и више, с обзиром да смо данас обишли још један део будућег производног погона. Уверили смо се да радници раде заиста у добрим условима, а надам се да ћемо у наредном периоду имати још оваквих компанија, то је веома важно за Србобран да и у привредном смислу додатно крене напред, да се додатно развија, пре свега у малим и средњим предузећима, јер то је кључ за развој наше локалне самоуправе - рекао је Радивој Дебељачки.

Председник општине је нагласио да је кроз локални буџет Србобрана опредељена субвенција за „Алутек”, односно средства за бесплатан превоз за све запослене, а тако ће бити и у будућности. Директор Мирсад Тигањ оценио је успешном сарадњу са локалном самоуправом:

- У јуну је било тачно две године како послујемо у Србобрану. Од 80 запослених, чак 65 њих је из општине Србобран, а планирано је да до краја године тај број буде 100 радника у овом производном погону - потврдио је директор „Алутека”.  - Компанија је глобални лидер у производњи алуминијумских делова за ауто индустрију, за потребе водећих произвођача аутомобила као што су Фолксваген, Ауди, Бош и други. Како би смо повећали број запослених планирана су велика улагања у проширење производње, са постојећих 1.600 квадрата производне површине идемо на 2.600, уз увоз додатних машина. После две године пословања у Србобрану, после свих изазова, доста напора и труда у претходном периоду, када се осврнем знам да није било лако, али морам искрено да се захвалим Ђорђу Yекову који нам је, не само омогућио да послујемо у оквиру његове хале, већ нам је понудио и изванредна логистичка решења своје фирме „Тргоауто”’. Наравно, захвалност иде и локалној самоуправи на челу са председником општине Радивојем Дебељачким, што нам је омогућен бесплатан превоз радника из Србобрана, Надаља и Турије до производног погона.

Ђорђе Yеков, како сам каже, разматрао је дуго идеју подизања једног индустријског простора на којем би се срели и пословали разни бизниси, били једни другима подршка за развој и ефикаснији наступ на тржиштима.

- Као привредник који послује 32 године знам шта је све потребно за несметано функционисање једног успешног предузећа. Овај логистички центар сам купио 2005. године и довео га у функцију са жељом да испуњава све потребне норме и захтеве, онако како сам то замислио, а то је да повежем своју фирму која се бави транспортом, логистиком, утоваром, са неком озбиљном производном компанијом. Наравно, нећу стати на томе, дуго година су овде пословале неке фирме и смењивале се у халама, али ова сарадња је на дуге стазе, управо спремамо нову халу која се наставља на ову у којој је тренутно производња. Спајањем та два објекта отвориће се простор за запошљавање већег броја наших људи, што ће бити од велике користи локалној самоуправи, мени као власнику ове локације, а пре свега грађанима општине Србобран. Хвала локалној самоуправи, организовање превоза радника је велика ствар, помаже фирми и радницима, а добра је вест и за неке друге фирме које би требале да дођу и са којима преговарамо. Ова локација је идеална за производњу, налази се на само три километра од ауто-пута, завршили смо трафостаницу која је за нас била значајна инвестиција, направили смо компресорску станицу и све друго што је потребно. Трудим се да будем добар домаћин, да створим услове како бисмо, у овим тешким условима, у нашу општину привукли нове компаније и ту их задржали - објаснио је Yеков.

За србобранску општину најважније је упошљавање мештана у успешној компанији, као и то да су партнери испунили све што је договорено током реализације пројекта, потврдио је председник општине Дебељачки.

- Све оно што је било договорено између локалне самоуправе и компаније „Алутек” пре две године, испуњеној је. Нисмо хтели помпезно да најављујемо отварање компаније и запошљавање наших људи, били смо опрезни, а сада када смо се уверили да радници раде у добрим условима, с поносом најављујемо скоро запошљавање нових радника. Ово потврђује да олако не дајемо обећања, а да када нешто обећамо то и испунимо - рекао је Дебељачки.

В. Х.

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести