Апатинци закували на 23. Сомборском котлићу

СОМБОР: Апатинац Жељко Бараћ скувао је најбољи рибљи паприкаш на 23. „Сомборском котлићу”, традиционалној манифестацији посвећеној овом гастрономском специјалитету.

Друго место освојио је паприкаш Данијела Ајдука из Апатина, док је треће место припало паприкашу из котлића Уроша Момчиловића из Сомбора.

– Ово је други пут да сам скувао најбољи паприкаш на најважнијој сомборској манифестацији. Конкуренција је била јака, али сам учинио све да га скувам по добро провереном рецепту, који је писала моја супруга. Прва награда ми много значи, а драго ми је да су и моји Апатинци, који су се такође такмичили показали како се кува најбољи паприкаш и потврдили да га најбоље кувају Апатинци. Ипак смо ми одрасли на Дунаву и аласки паприкаш је нешто што нам је у генима - изјавио је Бараћ.

Манифестација „Сомборски котлић“ и ове године окупила је љубитеље рибљег паприкаша и добре забаве на Тргу Светог тројства у Сомбору. У складу са дугогодишњом традицијом, званични почетак кувања означила је градоначелница Душанка Голубовић паљењем прве ватре.

У оквиру забавног програма посетиоци су имали прилику да слушају тамбурашки састав „Равница“, а уследио је концерт Халида Бешлића.

В. Х.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести