Аплаузи на „Гулиним данима”

СЕНТА: Први глумачки ансамбл сенћанске Камерне сцене „Мирослав Антић“ гостовао је у Петровцу на Млави и Великој Плани са најновијом представом „Је ли било

кнежеве вечере“ коју је по тексту Виде Огњеновић режирао Дејан Цицмиловић. У Петровцу на Млави Сенћани су учествовали на позоришном фестивалу „Гулини дани“.

Сенћански глумци су побрали аплаузе четврте вечери фестивала, а према оцени стручног жирија плакету „Драгољуб Милосављевић Гула“ додељена је Гордани Николић.

Николићева је плакету за глумицу вечери заслужила за улогу госпође Амалије, начелнице Добротворне задруге Српкиња Новосаткиња, а иначе свој допринос успешној представи сенћанског ансамбла дала је и за врсну костимографију. Плакету Николићевој и захвалницу КС „Мирослав Антић“ уручио је глумац Позоришта „Бата Булић“ из Петровца на Млави Мирослав Живадиновић.

Позоришта из Сенте и Петровца на Млави негују већ годинама изузетне пријатељске и професионалне односе, а такође и са позориштем из Велике Плане, где су Сенћани такође наступили са представом „Је ли било кнежеве вечере“, па се размењују гостовања представа. 

М. Мр.

 

Три гостовања

Сенћани настављају са играњем најновијег остварења, чија је премијера била почетком марта, па ће тако 9. априла гостовати у Чоки, 17. априла је репризно извођење на сцени Дома културе у Сенти, а за 7. мај предвиђено је гостовање у Бачкој Тополи.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести