Атарски пут је за паоре пут до хлеба

РУМА: Овосезонско уређење атарских путева на територији румске општине ушло је у завршницу. У Стејановцима се јуче радило на уређењу око 500 метара, а на територији целе општине уређено је око три километара путева.
Општина Рума
Фото: Општина Рума

Покрајински секретаријат за пољопривреду водопривреду и шумарство обезбедио је 18,5, а Општина Рума 18 милиона динара за уређење путева у Стејановцима, Хртковцима, Кленку, Никинцима и Руми. Тако је локална самоуправа у сарадњи с Покрајином, уложила ове године 36,5 милиона динара у уређење и санацију мреже атарских путева. Пројектом овогодишњег уређења обухваћено је шест катастарских општина: Грабовци, Кленак, Стејановци, Платичево, Хртковци и Рума.

Ревитализација мреже атарских путева радила се системом цементне стабилизације, што је један од најбољих метода. Председница општине Рума Александра Ћирић обишла је јуче завршне радове у Стејановцима, где ће поред уређења два атарска пута, бити асфалтирано и отресиште, на месту где се атарски пут спаја са Фрушкогорском улицом.

- За пољопривредника атарски пут је пут до хлеба, што довољно говори о важности пројекта -  оценила је председница Ћирић. - Важно је омогућити пољопривредницима да оно што инвестирају на ораницама, касније могу лепо да извезу са њива. Ми као одговорна локална самоуправа дужни смо да се бавимо и тим сегментом живота наших суграђана који је свакако веома важан поготово за становништво по селима. Пољопривредна механизација је доста тешка, фреквенција је у дугој пољопривредној сезони велика, па нам је битно да се тај посао квалитетно одради. Сваке године анализирамо приоритете, па је тако увек пројектом обухваћено више локација.  

В. Х.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести