Ауто-седишта за све инђијске бебе

ИНЂИЈА: Општина Инђија је обезбедила средства за набавку 300 сигурносних седишта, која ће добити сва деца рођена у 2019. години, а која имају место пребивалишта на територији ове сремске општине.
Auto-sedišta za sve inđijske bebe Foto: Opština Inđija
Фото: Ауто-седишта за све инђијске бебе Фото: Општина Инђија

Поделу седишта започео је председник општине Владимир Гак уручивши једном броју родитеља сигурносна седишта за аутомобиле, а у циљу подизања нивоа безбедносно-саобраћајне  културе.

Савет за безбедност саобраћаја у Инђији проценио је на основу статистичких података да је угроженост деце још увек на високом нивоу и предложио је руководству општине да на овај начин помогне родитељима возачима. Пре поделе организовано је и стручно предавање о безбедности деце у саобраћају, употреби седишта и законским одредбама којих треба да се придржавају сви учесници у саобраћају.

Обраћајући се присутнима Владимир Гак је истакао да је брига о деци и младима у темељу локалне политике, па је тако у протекле три године руководство општине константно подизало ниво улагања за децу и младе – од акција подршке паровима за вештачку оплодњу и накнада за прво и треће дете, преко инвестирања у предшколску установу, награђивања најбољих ученика и сталног раста студентских стипендија, до одлуке да се изградњом новог вртића обезбеде услови да свако дете похађа предшколску установу.

- Ауто- седиште је само један од видова како наша деца да буду безбеднија када говоримо о превозу. Наравно да се морамо бавити безбедношћу наше деце свакодневно и на много више нивоа него што је само вожња у аутомобилу - истакао је Гак.

В. Х.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести